12.05.2009 г.

Опит за сладоледена къща

От където и да го погледнеш нещата не вървят на добре.
Обръщайки се малко назад във времето забелязваме едно примамливо присъствие на новопоявилата се верига сладоледени къщи Jimmy’s. Оригиналният интериор, униформите на персонала и специализираното в сладкарската сфера меню наистина правят добро впечатление. Но реална ли е тази приказка?

За съжаление, ако в началото не ни е правило впечатление ниското качество на обслужването и мръсните прибори, то сега това е само малка част от отблъскващите недостатъци на това заведение. Е, да ... порциите бяха по-големи, по-вкусни, на определено по-ниска цена. А и не на всяка крачка се срещаха сладоледени къщи с хубаво, богато меню в София. Гофретите са чудесни, палачинките също ... айс кафето е чудесна напитка за топлите дни. Винаги сядам с удоволствие да похапна нещо сладичко, но никога не съм ставала без поне малко дразнение или проблем по време на престоя ми.

Както всяко нещо у нас и в сладоледени къщи Jimmy’s се изтарикатиха по най-грозен начин: Защо да не дигнем цените с близо 40%? Нима това, че оборудването плаче за ремонт, персонала за преквалификация, а помещенията за нова вентилация не е основателна причина да се дигнат цените? Хора, не очаквайте чудеса, ами отделете 40 стотинки за сухата сметана към кафето си, докато се гъчкате на приличащите на капачки от бирени бутилки маси. Ако сте жадни заведението предлага цяла бутилка минерална вода (500 мл) за 2 лева ... е, поне вече не сервират минерална вода на чаши, която беше минерална почти колкото мен. И не се притеснявайте за мръсните прибори – веднага ще ви ги сменят, а ако и новите не блестат от чистота – пак ще Ви ги сменат с усмивка на лицето.
Препоръчвам заведението да се посещава в НЕ пикови часове, в противен случай рискувате поръчката да се забави двойно, или да е истинала. Изрично молете за пепелници, защото не е прилично да се тръска по земята, поради липса на сервитьор, който да ви обслужи. Също така избягвайте консумацията на чист сладолед под марката Jimmy’s – има вкус на не добре разбит и замразен крем от нишесте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар