19.09.2010 г.

Прясната паста – една здравословна наслада


Пастата, както и много други храни, които са с високо съдържание на въглехидрати често е погрешно цитирана като вредна храна, от която се пълнее. Все пак, това не е точно така.

Въглехидратите са обвинени погрешно като вредна храна. Всъщност те са необходими за доброто състояние на ума и тялото. При разграждането на въглехидратите се получава голямо количество глюкоза. А глюкозата е основиня източник на енергия за тялото и единствения източник на енергия за мозъка. Всъщност пастата е здравословна въглехидратна храна с ниско съдържание на мазнини. Голяма част от хората, които се подлагат на ниско-въглехидратна диета страдат от липса на енергия и лошо настроение. И как няма да сте в лошо настроение, ако ви е забранено да хапнете от любимата си паста? :)


Прясната паста за разлика от обикновената съдържа пресни яйца, които са незаменим източник на протеини и амионо киселини. Те са една от малкото храни, които съдържат витамин D. Изключително полезни са за очите, както и за ноктите и косата. А и вече отдавна е развенчан мита, че яйцата повишават лошия холестерол.
Прясната паста се приготвя на момента единствено и само от естествени съставки. Не съдържа консерванти и други химически елементи. Това също допринася за характерният й вкус и изключително доброто й съчетание с различни сосове. В О!Шипка вече се убедихме в по-добрия вкус, аромат и текстура на прясната паста, в сравнение с обикновената. Нашите гости избират формата и цвета на пастата, както и соса, с който искат тя да им бъде сервирана. Всичките сосове се приготвят с пресни продукти и ароматни, свежи подправки. Те са специално създадени, за да дадат едно изкушаващо вкусно и здравословно разнообразие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар