27.05.2012 г.

Суши меню – специално за суши почитатели


Ресторант Гост предлага богато и разнообразно суши меню. При нас може да откриете едни от най-основните видове суши. Предлагаме маки суши, което се сервира на шайби, увити с пресовани сушени водорасли и нигири суши, което представлява овални топки ориз с морски продукти отгоре.
Като най-популярният и класически вид, маки суши се сервира в комбинация от ролки водорасли, пълни с бял ориз, покрит със сьомга, змиорка, лаврак, риба тон и много други.
Нигири е най-старият вид суши и представлява ориз, увит или с пластове сурова риба, или варена риба със зеленчуци.
Сашими се приготвя от сурова или маринована риба, която се сервира без ориз, фино нарязана и декорирана.
Традиционно сушито се сервира в табли с геометрични форми, едноцветни или двуцветни, от естествена или лакирана дървесина. Сушито се поднася със соев сос, уасаби и маринован гари (японски джинджифил).
Според обичаите нигири суши се яде с пръсти, тъй като оризът е сипкав и лесно се разпада, но днес това рядко се практикува.
В ресторант Гост  може да опитате всичките изброени видове суши или да си поръчате комбинация от няколко вида.
Enjoy!

13.05.2012 г.

Цеца Величкович облиза пръстите си от октопод и див лаврак


Омар, щипки от краб, октопод, чиперонес и кралски скариди са само част от класните испански деликатеси, които накараха Цеца Величкович буквално да си оближе пръстите снощи в първокласния испански ресторaнт „Te Quieroиспански ресторaнт Te Quiero (бул. „България“ 56А).

В уникалната градина на ресторанта в средиземноморски стил голямата сръбска певица и антуражът й отмориха пълноценно след натоварения ден под белите балдахини сред много зеленина под звуците на андалуско фламенко. Самата Цеца нарушила строгия си хранителен режим само при вида на апетитните испански салати и предястия – кесо де кабра върху канапе от хрупкав спанак, тартар от два вида сьомга и гуакамоле.

Понеделник и сряда били дните, в които Цеца постела, но както самата тя признала, тази вечер решила да направи един от редките компромиси с принципите си и да похапне от „черешката на тортата“ на шеф-готвача – див лаврак, уловен с харпун и изпечен в сол.

Вдовицата на Аркан и приближените й бързали за полета си към Белград, но не си тръгнали до последно докато не опитали от абсолютно всичко, поднесено им от усмихнатите келнери в ресторанта.

Очевидци споделят, че Цеца останала с широко отворени от удивление очи от майсторството на готвачите от „Te Quiero“, които творяли пред самия поглед на клиентите в открита кухня.

На тръгване от ресторанта Цеца не пропуснала да се снима с всичките си фенове, които се струпали да я изпроводят, за да я посрещнат отново на 22 май, когато ще изнесе грандиозен концерт в Арена Армеец София.

Пиано-бар Lime Light покани Ника Любецкая за деня на победата


НИКА ЛЮБЕЦКАЯ празнува деня на победата на 9 май в първия пиано бар в столицата „Лайм Лайт”, известен от години като пианобара в Изток, българи и руснаци ще празнуват заедно деня на победата. Специален гост на вечерта е Ника Любецкая, за която този празник е много специален.

Родената в Крим певица смята, че на този празник трябва да бъдат почетени всички жертви във войната.
Тя е сигурна, че в нейния род има много незнайни потърпевши от военните години, както във всяко руско семейство, и е благодарна, че един от дядовците й е имал късмета да се завърне жив.
Ника Любецкая ще акцентира предимно на военни песни, като „День Победы”, „Смуглянка” и др. с различна версия аранжимент, под акомпанимента на пиано. По-късно ще има и песни за душата, като руско-цигански романси.
Ника Любецкая е певица, танцьорка, инструктор по Fusion Belly Dance и композитор. Родена в Крим (Украйна), Ника работи и твори в България от 14 години.

Репертоарът й е богат – включва руска музика, джаз, фънк, соул, евъргрийн и поп парчета. Тя е бивш изпълнител на „Пайнер Мюзик” като част от проект Expose (в годините, в които формацията изпълнява поп музика), работила е във вариетета по цял свят и др.
Досега Ника има две самостоятелни авторски издадени песни, като едната е композирана изцяло от нея (песента „Силно е”).

Тя е основател на IN AGENCY (агенция за организиране на забавни събития, програми, караоке партита и мениджмънт на таланти в почти всяка сфера на изкуството).
Source: slava.bg