19.06.2011 г.

Емануела с невероятна рокля в Син Сити


Омагьосващият глас и изумрудените очи на Емануела привлякоха като магнит софийската бохема на парти в най – красивия клуб SIN CITY. Специално за случая, личния дизайнер на славея на музикална компаниия АРА мюзик, изработи уникална рокля обсипана в кристали. Къде другаде, ако не в SIN CITY, това творение и новата песен на Емануела, “Крайна мярка” биха получили своята достойна презентация? Както се досещате партито би могло да има само едно име – ДИАМАНТЕНО!

Сезонът на мидите в Мезон Годе


Летни предложения от Южна Франция оригиналните френски рецепти

Началото на летните горещини ни кара да се замисляме все повече за пясък, слънце и море, Лазурен бряг, Ривиера, югът на Франция, бяло вино и морски деликатеси в компания на любими хора и приятели. Ако също така цените доброто вино, харесвате приятна обстановка, лека музика и внимателно обслужване – мястото е Мезон Годе.

Във френския ресторант Мезон Годе са приготвили нещо специално за вас, което да отговаря на летните ви настроения – много морски специалитети по оригинални рецепти от Южна Франция. Можете да започнете с традиционната салата Ница (айсберг, риба тон, аншоа, маслини, чери домати, яйце, зелен фасул и босилек) или да изберете от нови предложения като салата от миди с авокадо, соеви кълнове, зелени салати и грейпфрут или рози от сьомга с лоло росо, айсберг и каперси.

Продължете с тартар от сьомга с дижонска горчица, соев сос и лимон или тартар от червен тон с уасаби и черен сусам. Едва ли можете да намерите друг ресторант в София, където могат да ви предложат без да се безпокоите и класическия телешки стек тартар... Класически са и охлювите запечени в масло и билки, които се поддържат непрекъснато в заведението.

В Мезон Годе дойде и сезонът на пресните миди с черупки направени по много рецепти – а ла Мариниер /най-популярните във Франция/, пикантни, а ла Провансал /запечени с масло/, Беарнез, Холандез, със синьо сирене, по Белгийски, както и оригиналните миди Сен Жак, запечени със сос холандез и пармезан, Сен Жак с гуакамоле и сос от див лук. Освен многото миди се предлагат и кралски скариди, грилован октопод, пълнена ципура със спанак, сушени домати и орехи, лаврак, пъстърва, сьомга, мерлин, морски език, нилски костур, барамунди..., всичките приготвени по оригинални рецепти.

Не можете да минете без съчетаване на вкуснотиите с изящни бели вина, собствено производство на фамилията Годе от Бордо, но и още много бели вина и розета от южна Франция, Италия, Испания и Нов Свят. Българските вина не са пропуснати също.

За десерт можете да направите избор между класическите френски шоколадови специалитети, крем брюле, тартове и летните предложения орехов пай със сладолед, карапчо от ананас със сорбета – малинови, лимонови и др.