28.10.2010 г.

Панаир на вкусовите качества в Райя


Kакто всяка, така и тази есен Международния технически панаир ще представи последните постижения на световните лидери в областите машиностроене, автомобили, транспорт, информационни технологии, електроника, екология и други.
Какво според Вас обединява събития от този ранг с водещите постижения и тенденциите в кухнята например?

Отговорът е ресторант Райя.

Менюто представлява уникален сбор от кулинарни изкушения и шедьоври.
Тук ще се радвате на особено внимание, спокойна и уютна атмосфера, различно обедно меню всеки ден - четири ежедневно сменящи се специалитета !

Специално препоръчваме да опитате най-новите попълнения .
За любителите на свиснко, това е врат „Уорчестър” гарниран със свежи сезонни зеленчуци.
За любителите на пилешко Бон филенца с горски гъби.
Десертите трябва да опитате на всяка цена – за тях коментарите и описанията ще оставим изцяло на вас...

Колкото до мащабни и не толкова, мероприятия, специално за Вашето тържество, парти, коктейл както кетъринг меню и услуги - ястия специално приготвени по заявка.

20.10.2010 г.

Дефиле: Versace Collection Donna Есен/Зима 2010/11


На 6 октомври сряда имахме удоволствието да представим най-новата колекция на Versace Collection Donna Есен/Зима 2010/11. Дефилето на модната колекция осъществи благодарение на нашите партньори - БУТИК RICH! – Мястото в България където фешън маняците имат уникалния шанс да попълнят гардероба си с изящни, красиви и стилни дрехи, обувки, чанти, различни аксесоари.Водеща на това уникално по рода си събитие беше иконата в поп музиката - Мария Илиева - една от най-бляскавите български изпълнителки с изключителни гласови данни, невероятно женствена, сексапилна и стилна визия.Само тази вечер клиентите на SIN CITY ползваха изключителната отстъпка от 10 % на колекция Versace Collection Donna Есен/Зима 2010/11., както и 30 % от специално подбрани модели от колекцията.

Едни от най-красивите българки дефилираха на подиума на Клубът на елита:Цвети Разложка, Виктория Джумпарова, Гери Дончева, Петя Велкова, Галина Стоичкова, Лазарина Стефанова , Деси Геогриева показаха, че българката може да изглежда ослепително и знае как да го постигне. Веднага след дефилетата в SHOP/ SIN CITY, бяха изложени други части на колекцията. Засякохме Мария Илиева , Цвети Разложка, Виктория Джумпарова и още няколко известни дами. Малко преди тях Андреа показа предпочитанията си към определен тип и цвят обувки и разгледа първа моделите.Подходящи за целта консултанти на бутик „Rich” даваха пълна информация през цялата нощ на клиентите.Дефилето е част от Световната премиера на марката и натрупа прекрасни отзиви.

SIN CITY благодари на своите партньори и приятели:RICH!, METROPOLITEN/Hotel, Chivas Regal, STEREO ROOM, VERSACE collection & DESIRE/Hair& Styling.На 6 октомври сряда имахме удоволствието да представим най-новата колекция на Versace Collection Donna Есен/Зима 2010/11. Дефилето на модната колекция осъществи благодарение на нашите партньори - БУТИК RICH! – Мястото в България където фешън маняците имат уникалния шанс да попълнят гардероба си с изящни, красиви и стилни дрехи, обувки, чанти, различни аксесоари. Водеща на това уникално по рода си събитие беше иконата в поп музиката - Мария Илиева - една от най-бляскавите български изпълнителки с изключителни гласови данни, невероятно женствена, сексапилна и стилна визия. Само тази вечер клиентите на SIN CITY ползваха изключителната отстъпка от 10 % на колекция Versace Collection Donna Есен/Зима 2010/11., както и 30 % от специално подбрани модели от колекцията. Едни от най-красивите българки дефилираха на подиума на Клубът на елита: Цвети Разложка, Виктория Джумпарова, Гери Дончева, Петя Велкова, Галина Стоичкова, Лазарина Стефанова , Деси Геогриева показаха, че българката може да изглежда ослепително и знае как да го постигне. Веднага след дефилетата в SHOP/ SIN CITY, бяха изложени други части на колекцията. Засякохме Мария Илиева , Цвети Разложка, Виктория Джумпарова и още няколко известни дами. Малко преди тях Андреа показа предпочитанията си към определен тип и цвят обувки и разгледа първа моделите. Подходящи за целта консултанти на бутик „Rich” даваха пълна информация през цялата нощ на клиентите. Дефилето е част от Световната премиера на марката и натрупа прекрасни отзиви. SIN CITY благодари на своите партньори и приятели: RICH!, METROPOLITEN/Hotel, Chivas Regal, STEREO ROOM, VERSACE collection & DESIRE/Hair& Styling

10.10.2010 г.

SIN CITY-ШОУ НОМЕР 1 В СВЕТА - Babylon


За първи път в България SIN CITY показа шоу, което разтърси целият свят и не слиза в последно време от модните канали и от сцената на най-добрите клубове в Европа и Светът!
За първи път точно в SIN CITY / Градът на греха/ - Babylon!!! Висша степен на еротика, пресъздадена чрез танц, уникален сексапил и скъпи удоволствия в едно.
Тази вечер съвършенството на формите и фантазиите на човешката мисъл взеха връх в нещо изящно и красиво без да се премине тънката граница, след която нещата биха нагорчали, като ефектното доминираше и беше повече от предизвикателното. Затвърждаващ името си на Греховен град клиентите, на които станаха първите свидетели на единствения в света VIP парад на, лукса, изяществото и еротиката SIN CITY провокира и с още едно присъствие на своята сцена ; провокативната и супер секси Даниела Арнаут, която само преди месеци пусна в ефира на световноизвестното радио предаване Release Yourself на Roger Sanchez сингълът Drugness на MAV feat. Даниела Арнаут излезна с огромен дог, който за изненада на всички не спираше да се гали и да търси закачки с клиентите.
Това е първото българско хаус парче, което влиза в музикалния плей лист на предаването. Само час преди шоуто самата Даниела сподели, че е направила фотоси с Енрике Иглесиас и разпалено обесняваше на тълпата фенове, с които се появи, колко е готин.

Традиционна Българска кухня


Съвременните данни сочат, че хората, живеещи около Средиземно море, боледуват много по-рядко от сърдечносъдови заболявания, смъртността им е относително по-ниска и са с по-изразено дълголетие и жизненост, отколкото живеещите в северните европейски страни. Подробни биологични и епидемиологични изследвания потвърдиха хипотезата, че хранителните традиции на Средиземноморието са в основата на дълголетието.

Има ли алтернатива средиземноморската диета у нас?
Проучванията ни през последните години показват, че традиционната българска кухня от края на ХІХ век и първата половина на ХХ век е доста близка до т.нар. средиземноморска диета. Нещо повече - традициите на храненето във всички балкански страни подчертават една изключителна близост, което ни дава възможност да говорим за балканска здравословна храна или за балканска диета. Традиционното хранене на балканските страни отговаря на важни критерии за здравословна храна.

Няколко типични примера за български принос към балканското здравословно хранене:
Българското кисело мляко
Още Мечников в края на ХІХ век доказва, че в основата на дълголетието на българските планинци стои консумацията на киселото мляко, а проф. Асен Златаров пише: "Киселото мляко е еликсир за дълголетие."

Пчелните продукти
Те заемат важно място в здравословното балканско хранене. Наши проучвания подчертават ролята на хранителни режими, обогатени с прополис, полифлорен мед, пчелно млечице, пчелен прашец, лакларвил и др. за профилактика и лечение на атерогенните рискови фактори .

Характерно за българската национална кухня, както и за балканската здравословна храна (респективно балканската диета) са варивата - боб, леща, грах и др., които врат на бавен огън. По този начин всички растителни белтъчини, лецитинът, въглехидратите и цялата богата палитра от разнообразни хранителни вещества се приготвят до състояние, при което се усвояват много лесно от нашия организъм.

Друга характерна особеност в унисон със съвременните възгледи за здравословни хранене и което ни отличава от западните нации - месото се пече или вари заедно с всички останали компоненти (най-вече зеленчуци) на ястието - картофи, чушки, патладжани, домати, бамя, тиквички, моркови и др. И всичко това става, разбира се, на бавен огън… И накрая ястието (например градинарски или касапски гювеч) се поръсва с магданоз (по този начин се запазва богатото му съдържание на витамин С) и се сервира на трапезата…

Типичните за българската национална кухня ястия се отличават с богатото си и разнообразно съдържание на биологично активни съставки. Това са освен киселото мляко, киселомлечните продукти и типичните сирена и традиционните зеленчуци - чушки, домати и в особено големи количества лук (бял, зелен и червен) и чесън. Те са източници на разнообразен спектър от полезни вещества. Само по нашите балкански земи се готвят лапад и коприва, а последната е богат доставчик на каротеноиди, флавоноиди и желязо. Спецификата на кулинарната подготовка и обработка води до запазване на активността на съединенията. Например: лукът се удря на масата и това допринася за разкъсването на клетъчните мембрани, активиране на дейността на лизозомните ензими и достъпът на кислород спомага за развитието на стабилни съединения със запазена активност. Втори пример: лютеницата, позната на всички балкански народи, приготвена от малко домати, червена капия и камби, доставя обилно количество ликопен. Той е известен със своята антиатерогенна и антиканцерогенна активност. Така схематично се потвърждава, че заедно с функционалната сила на киселото мляко, нашите сирена и типичния спектър на плодовете и зеленчуците се оформя обликът на мощната антиоксидантна българска национална кухня.

При изографисване на Тайната вечеря в Боянската черква Боянският майстор поставя пред всеки от апостолите глава лук и скилидки чесън. А още преди основаването на Първата българска държава по балканските земи са прилагали умението си на лечители и диетолози Козма и Дамян впоследствие канонизирани като светци. Използвайки основните принципи на т.нар. балканска диета, те са лекували успешно и император Константин Велики.

Нашите проучвания сочат, че традиционната българска кухня от края на ХІХ и първата половина на ХХ век е доста близка до т.нар. средиземноморска диета и е част от т.нар. здравословна балканска храна (респективно балканска диета). Традиционното хранене на нашия народ с исторически корени отпреди столетия, притежава положителните качества на всички елементи на здравословното хранене (включително средиземноморския тип хранене) и с богатия си спектър от здравословни хранителни елементи е предпоставка за разработка на разнообразни превантивни и лечебни хранителни режими.