26.10.2009 г.

Дивечов гювеч от ВРАТАТА за Димитровден


Култовият ресторант ВРАТАТА реши да отбележи Димитровден с прясно приготвен дивечов гювеч. От кухнята решиха да посрещнат зимата със различни специалитети от еленско месо и уникален рачел по оригинална рецепта на главния готвач. На именниците ЧЕСТИТОИ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Според народните представи от Димитровден започва зимата; народната поговорка гласи: “Георги лято носи, Димитър - зима”. Според легендите св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат на св. Георги. Той има дълга бяла брада, от която изсипва снега, яздейки червен кон. Някъде наричат празника Разпуст, защото на този ден освобождават ратаите и слугите и се договарят за следващата година.

20.10.2009 г.

Седмица на дивеча в ресторанта на Слави

Няма по-подходящо място за хапване на истинска храна от подножието на планината. Slavi's е разположен в полите на Витоша и е идеална дестинация за кулинарен туризъм в околностите на София. До края на седмицата ще предлагаме нови ястия от дивеч,с подбрани за менюто вина, увериха ни от кухнята на ресторанта. Храната ще бъде прясно приготвена и най-удачния начин да и се насладите е с предварителна резервация. Цените ще бъдат достъпни, както може да се види и от оригиналното меню, а специалитетите могат да бъдат приготвени по ваш вкус и предпочитания.

11.10.2009 г.

Детски рожденни дни в Пипи


Ако вече сте станали родители сигурно вече ви е позната емоцията съпътстваща рожденият ден на вашето дете.А може би ви предстои тепърва да преживеете тези емоции?
Както и да е това е най-важният ден в годината на всеки родител, защото детето ви е порастнало още малко.А всички знаем колко важно е това за нас.
Подготовките за деня са големи, списъците с гости-дълги, желанието да се представим добре пред гостите ни кара да стигаме до крайности. Иска ни се да отделим време за избор на подходящ подарък и за нашият външен вид също-как да направим всичко това в един ден?
Ето едно предлажение от нас.
Елате в детски клуб Пипи за да не ви се налага да правите следните неща:
- да почиствате основно дома си преди партито
- да чакате на опашките в супермаркета
- да влачите торбите с продукти до вкъщи
- да се чудите как да съберете всичко това в домашният хладилник
- да поръчвате торта, да я транспортирате и да и намирате място
- да тичате в последния момент за свещи, балони и фойерверки
- да ставате сервитьори и готвачи
- да се чудите как да забавлявате възрастните и да угодите на децата
Забележка: и забравете за токчетата-голямо тичане ви чака, а и може да издраскате паркета в къщи.
Вместо това направете следното:
-елате и си направете резервация в Пипи
- поканете гостите
- запишете си час за фризьор
- отидете на шопинг
- издокарайте се
- елате да отпразнувате рождения ден
- седнете и обърнете внимание на гостите си
- забавлявайте се
- приберете се в къщи доволни и щастливи
Заповядайте - детски клуб Пипи ще ви посрещне с усмивка.

4.10.2009 г.

Вкусът на виното ...

Безалкохолното вино от ТОРЕС

Когато останем с чистотата и същността на едно голямо вино, резултатът е NATUREO, едно вино създанено със специално внимание ЗА ТЕБ от най-иновативните винени производители - изба TORRES.

NATUREO - мисли за теб : Това нежно испанско вино е отлично пригодено за съвременните вкусови тенденции. Продукт, насочен към най-взискателните и за тези, които поради различни причини са решили да не пият алкохол, както временно, така и по принцип.
Съвършен продукт за моментите на наслада, в които съзнанието Ви остава чисто доката се отдавате на удоволствието от виното.
За тези, които са зад волана, NATUREO e най-добрата алтернатива. Чаша NATUREO съдържа 0,5 % алкохол срещу приблизително 11 % алкохол за чаша традиционно бяло вино.
За хората, коитосе грижат за фигурата или здравето си ,
NATUREO е напитка. Една чаша NATUREO съдържа приблизително 22 калории на 100 мл срещу 68 калории за чаша традиционно бяло вино. По-малко от половината калории.

NATUREO - ПОВЕЧЕ ОТ ВИНО.....
То е произведено от сорта Мускат, на което дължи богатите и свежи цветисти аромати, съчетани със зелена ябълка,цитрусови плодове и праскова. Само най-добрата селекчия грозде се използва за създаването на тази уникална напитка.

Гроздето се бере през август и ферментира в иноксови резервоари при ниска температура, за да се запази богатството от аромати във виното. В последствие алкохолът се извлича чрез изцяло естествени методи и практически се свежда до нула - само 0,5 %
Важно е да отбележим, че това е напитка преминала ферментация и не бива да се обърква с обикновения неферментирал гроздов сок!

Нови Партита в rетро kлуб SOLO от 1 Октомври

Black Is The Rhythm Party
Ретро-Клуб ”SOLO” от новия сезон включва в концепцията си четвъртък вечер парти с музика от стиловете hip-hop, r’n’b/soul, oldschool rap и funky music. Любителите на тези стилове ще имат възможността да се насладят и чуят класически хитове от тази музика, както и най-подбрани хитови песни от чартовете през последните 3-4 години. За да стане и по-ясно ето някой от емблематичните имена - 2Pac, Notorious B.I.G., Ice Cube, Dr.Dre, Ja Rule, Snoop Doggр R.Kelly, Mary J.Blidge, Aaliyah, Keith Sweat, Dru Hill, Naughty By Nature, DMX, Run DMC, Jay-Z, Redman, Method Man, Wu-Tang Clan, Grandmaster Flash, Kurtis Blow, Destiny’s Child, Earth, Wind & Fire, Kool & The Gang, Hot Chocolate, TLC, Toni Braxton, Janet Jackson, James Brown, Barry White, Kanye West, Rick Ross, Fat Joe, Lil’Jon, Busta Rhymes, LL Cool J, 50 Cent, Sean Paul и други.
Ретро-Клуб”SOLO” и резидента DJ Marti G обещават на феновете едно по-различно парти с по-горе изброените музикални стилове. Първото ще стартира на 1 октомври, а специалените гости на вечерта са група Ъпсурт!!!

Disco Hits Forever
Диско музиката вечна и неостаряваща дори и с кавъри на известни хитове от 70-те и 80-те през последните няколко години. Това ще бъде и основният музикален акцент през новият сезон в Ретро-Клуб”SOLO” в петък вечер от 1 октомври. Малко данни от историята на диско музиката това е стила, чийто отчетлив белег е равномерно- танцувален ритъм в четвъртинни ноти, поддържан от бас барабана.Стилът също си има кралица нейното име е Donna Summer именно тя записва първото диско парче през 1975 година с заглавие “I Feel Love”. Ето и някой от ярките представители на диско музиката - Gloria Gaynor, Amanda Lear, Eruption, Patrick Cowley, Patric Hernandez, Amii Stewart, Chic, Boney M, Bee Gees, Olivia Newton-John, John Travolta, както и някой от по съвременните като -Bob Sinclar, Dimitri From Paris, Alcazar, D? Javu, Modjo, Spiller,
Milk & Sugar, Moloko !!!

Saturday Night Fever
Съботните вечери в Ретро-Клуб”SOLO” са отредени за класическите ретро хитове.
Някои от тях до болка позати, други звучащи по-рядко и винаги на мода през всичките тези години. Ще звучат песни на Modern Talking, Bad Boys Blue, Jimmy Sommerville, Kim Wilde, Village People, Haddaway, Corona, Ice MC, Michael Jackson, Eurithmics, Gloria Estefan, Gipsy Kings, George Michael, Whitney Houston, Linear, Rick Astley, Kylie Minogue и други. Минавайки на леко пътешествие всяка събота през 70-те, 80-те и 90-те години с най-добрите ретро хитове на всички времена.Името на партито е взаимствано от популярният филм от 1977 с участието на John Travolta и музика на групите Bee Gees, Kool & The Gang, KC & The Sunshine Band, The Tramps, Tavares. Последната събота от всеки месец ще се отреди място за така наречените тематични вечери. През цялата вечер ще звучи музиката на даден изпълнител, група или музикален стил в аудио и видео формат.
Първото парти е с дата 31 октомври, а вечерта е посветена на Madonna !